I løpet av korona-tiden er vi blitt flinkere til å komme oss ut på større og mindre turer. I vårt område er det mange forskjellige rusleturer man kan ta for å oppleve og bli kjent med bydelene våre. Du kan bruke en time eller to, stoppe underveis for en kopp kaffe eller noe å bite i og kanskje fordype deg i noen områder. 

Under er noen eksempler på ruter du kan ta og på slutten av hver tekst legger vi en link til et dokument som du kan printe ut og ta med deg. Har du selv turer du vil dele med andre så send oss gjerne manus og bilder.

 

Fra GRØNLAND til BJØRVIKA

Historielaget lager vandreturer flere ganger i året. Disse finner du oversikt over kunder kalenderen på forsiden av hjemmesiden vår. Men det går også noen faste turer nesten hele året. Bl.a. arrangerer Oslo Guidebureau hver mandag en tur fra Grønland til Bjørvika hver mandag. Du finner mer  om dette her.

 

ENERHAUGEN - Lite område og mye historikk.

Dette er bydelen som nesten ble borte, men har fått et nytt og aktivt miljø. Klikk her for en rusletur på Enerhaugen

 

OLA NARR - eller Tøyenparken som det kalles i dag.

I gamle dager var Tøyenparken en snipp av Botanisk Hage, på hjørnet av Tøyengata og Jens Bjelkes gate. I dag er det friluftsområdet nord for Finnmarksgata som har fått dette navnet og Ola Narr har gått over i historien. Klikk her for en rusletur på gamle Ola Narr.

 

PÅ "BOTSEN" - det "nye" Grønland politistasjon og Grønlands park.

Tur fra Galgeberg via Klosterenga til Grønlandsleiret og Grønland. I fotsporene til bødler, nonner og løse fugler. Klikk her for en rusletur rundt det gamle Botsfengslet.

PÅSKEREBUS PÅ GRØNLAND. (Kan brukes hele året).

Her kan du printe ut hele rebusen.